Μαγιονέζα μου, εσύ, θαυματουργή (Το ήξερες ότι κάνει όλα αυτά;)
Κάπου στο πίσω μέρος του ψυγείου σου, βρίσκεται ένα κουτάκι μαγιονέζας. Πάρ’την στα χέρια, κοίταξέ την καλά και αναθεώρησε τις χρήσεις της.
Λένε ότι η σημερινή μαγιονέζα, προέκυψε από μία τυχαία ανάμειξη υλικών. Το 1756 ο σεφτου Δούκα Ρισελιέ, θέλοντας να ετοιμάσει το δείπνο της γιορτής για την κατάκτηση του κάστρου Mahonnaise, θέλησε να φτιάξει μία σάλτσα με βάση τους κρόκους και την κρέμα γάλακτος. Αντί κρέμας, χρησιμοποίησε ελαιόλαδο με αποτέλεσμα την πρώτη μορφή της μαγιονέζας. Για κάποιους άλλους μελετητές, η λέξη μαγιονέζα έχει σαν ρίζα την λέξη moyeu, μία λέξη που χρησιμοποιούνταν για τον κρόκο.
Ό,τι από αυτά και να ισχύει, το σίγουρο είναι ότι η μαγιονέζα, δεν είναι μόνο για την κουζίνα. Xάρη στην υψηλή περιεκτικότητά της σε λάδι, η πλήρης σε λιπαρά μαγιονέζα, μπορεί να σου φανεί πιο χρήσιμη από ότι φανταζόσουν.