Θα πρέπει να κόψεις δύο ίσα κομμάτια ξύλου και έπειτα, ένα που θα έχει το μισό μήκος και ακόμη ένα το οποίο θα είναι τα 3/4 των 2 πρώτων. Αυτό γίνεται για να δημιουργήσουμε επίπεδα.

diastasis kataskeyisilika kataskeyis aggouria.net

Μόλις κόψεις και τα κομμάτια που χρειάζεσαι, θα πρέπει να μετρήσεις τις ψηλές σου μπότες και να κόψεις στο ίδιο ύψος τους ξύλινους πείρους, ώστε να έχεις 4 τέτοια κομμάτια.

Την ίδια διαδικασία θα πρέπει να κάνεις και για τα χαμηλά μποτάκια, όπου θα χρειαστείς άλλους 4 πείρους, αλλά και για τα χαμηλά σου παπούτσια.

diy kataskeyesdiakosmisi spitiou aggouria.net

Τώρα σειρά έχει το βίδωμα. Θα πρέπει χρησιμοποιώντας το τρυπάνι να ανοίξεις 4 τρύπες στο κάθε κομμάτι ξύλου που έκοψες, μία στην κάθε γωνία.

Ξεκινώντας από το μικρότερο ξύλο, βάλε στις τρύπες από επάνω τους πείρους και σταθεροποίησε τους με μια βίδα από την κάτω πλευρά. Στη συνέχεια αυτό το τραπεζάκι που έχει δημιουργηθεί θα πρέπει να το τοποθετήσεις επάνω σε αμέσως μεγαλύτερο ξύλο (στην άκρη του) και να το βιδώσεις με τον ίδιο τρόπο.

Το επόμενο βήμα είναι να βιδώσεις επάνω στο μεγαλύτερο κομμάτι τους δικούς του πείρους και μετά όλη την κατασκευή να την βιδώσεις επάνω στο ένα από τα δύο μεγάλα κομμάτια.

xilines kataskeyes

Τώρα αυτό που μένει είναι να βάλεις στις γωνίες του μεγάλου κομματιού ξύλου τους ψηλούς πείρους και να τους ενώσεις με το άλλο μεγάλο κομμάτι, τοποθετώντας το από πάνω.

Πολύ βασικό επίσης είναι να μην ξεχάσεις να βάλεις και τα ροδάκια στο έπιπλο που μόλις έφτιαξες, ώστε να μπορείς να το μετακινείς στο σημείο που θέλεις.

Πως σου φάνηκε; Εύκολο;

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

πηγή