Φοκάτσια της Μαρίας
Η συνταγή της Μαρίας Καραθανάση – Τζαβελέκου για νοστιμότατη φοκάτσια!
Υλικά:
- 500 γρ. αλεύρι
- 1 μαγιά
- λίγο αλάτι
- 300 γρ. γάλα
- Ρίγανη
Κάνουμε μια μαλακή ζύμη την αλείφουμε με λάδι και την αφήνουμε να διπλασιαστεί. Βάζουμε λαδόκολλα σε ταψί και απλώνουμε την ζύμη. Αφήνουμε πάλι να φουσκώσει. Μετά από 15 λεπτά πατάμε με τα δάχτυλα την ζύμη να κάνει λακουβίτσες. Βάζουμε ότι θέλουμε όχι πολλά ένα δύο υλικά. Αλλιώς θα λέγεται πίτσα. Ψήνουμε στους 180οC για 20 λεπτά.