Υπέροχη συνταγή για λαχταριστά χρισουγεννιάτικα δέντρα από μπισκότο
Τα Χριστούγεννα είναι η αγαπημένη μου γιορτή! Αρχικά μαζευόμαστε με την παρέα μου στο σπίτι και βλέπουμε ταινίες, λέμε αστεία και γελάμε και πάνω από όλα τρώμε τα χριστουγεννιάτικα γλυκά που μας περιμένουν στο τραπέζι. Τι καλύτερο;
Όλοι ξέρουμε τα κλασσικά χριστουγεννιάτικα γλυκά, όπως δίπλες, κουραμπιέδες, μελομακάρονα και τρουφάκια. Φέτος τα Χριστούγεννα αποφάσισα να φτιάξω κάτι διαφορετικό! Έτσι λοιπόν βρήκα μια υπέροχη συνταγή για λαχταριστά χριστουγεννιάτικα δεντράκια και σκέφτηκα να τη μοιραστώ μαζί σας!
Η μαγική χριστουγεννιάτικη συνταγή για 6 δεντράκια είναι:
Για τη ζύμη
- 200 γρ.βούτυρο μαλακό
- 100 γρ.ζάχαρη άχνη
- 250 γρ.αλεύρι
- 1 κρόκο αυγού
- 5 κ.σ. κακάο κοσκινισμένο
- 1 κ.γ. κανέλα
Για το γλάσο (Royal Icing)
- 2 ασπράδια αυγών
- 130 γρ.ζάχαρη άχνη
1.Προσθέστε το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, το αλεύρι, τον κρόκο αυγού, το κοσκινισμένο κακάο και την κανέλα σε ένα μεγάλο μπολ. Με τα χέρια ζυμώστε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη. Τυλίξτε τη ζύμη σε μεμβράνη και βάλτε τα περίπου για μία ώρα στο ψυγείο.
2.Ρίξτε αλεύρι σε μια επιφάνεια και ανοίξτε τη ζύμη. Τώρα θα χρειαστείτε φορμάκια που να έχουν το ίδιο σχήμα (λουλουδάκια, κύκλους ή αστέρια) όμως, να έχουν διαφορετικό μέγεθος. Ξεκινάτε χρησιμοποιώντας το μεγαλύτερο για τη βάση και όσο προχωράτε θα χρησιμοποιείτε όλο και μικρότερα φορμάκια. Έτσι λοιπόν για τα 6 δεντράκια θα χρησιμοποιήσετε από 6 φορές το κάθε φορμάκι.
3.Σε ένα φύλλο λαδόκολλας ψήστε τα μπισκότα για περίπου 15 λεπτά στους 180°C με αντίσταση πάνω κάτω.
4.Για να φτιάξετε το Royal Icing: στο μίξερ χτυπήστε τα ασπράδια με σύρμα για περίπου 1 λεπτό. Στη συνέχεια προσθέστε τη ζάχαρη άχνη και συνεχίστε το χτύπημα για ακόμη 5 λεπτά μέχρι να αποκτήσει το μείγμα κρεμώδη υφή.
5.Όταν γίνουν τα μπισκότα και έχουν αρχίσει να κρυώνουν λίγο ξεκινήστε να φτιάχνετε τα δεντράκια: το μεγαλύτερο μπισκοτάκι το βάζετε στη βάση και από πάνω βάζετε μια μεγάλη κουταλιά από το Royal Icing, από πάνω τοποθετείτε το αμέσως μικρότερο και από πάνω το γλάσο (λιγότερο από την προηγούμενη φορά) και ούτω καθεξής. Αφού έχετε φτιάξει τα δεντράκια βάλτε τα πάλι στο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία γύρω στους 150 ° C μέχρι να αρπάξει λίγο το γλάσο.
Κάπως έτσι λοιπόν το σπίτι σας θα γεμίσει με υπέροχες μυρωδιές και το extra χριστουγεννιάτικο γλυκό θα είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους καλεσμένους σας!