Lemon Pie ….της πάρα πολύ τεμπέλας
Όχι δεν είναι άλλη μία κλασική συνταγή της Lemon pie, είναι άλλη μία συνταγή τύπου Lemon pie. Είναι δροσερή και ελαφριά.
Τι χρειαζόμαστε:
- 1,5 πακέτο μπισκότα digestive
- 125 γρ. μαργαρίνη (λιωμένη)
- 2 κεσεδάκια γιαούρτι των 200 γρ. (σφιχτό όχι νερουλό)
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 1 ζουμερό λεμόνι
Πώς το κάνουμε:
- Κατά τη γνωστή διαδικασία τρίβουμε τα μπισκότα στο multi ή όπου αλλού θέλουμε και τα ενώνουμε με τη μαργαρίνη. Τα στρώνουμε στην ταρτιέρα μας (και στα τοιχώματά της) και το βάζουμε στο ψυγείο.
- Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το γιαούρτι το ζαχαρούχο και το λεμόνι. Σε αυτή τη φάση να σας πώ ότι η συγκεκριμένη συνταγή είναι πολύ ελλαστική ως προς τη ποσότητα των υλικών. Προσωπικά π.χ δε βάζω με τη μια όλο το ζαχαρούχο. Συνήθως αφήνω περίπου 1,5 δάχτυλο.
- Όπως και στο λεμόνι πάλι θα δοκιμάσω γιατί μπορεί να χρειάζεται και άλλο. Αφου το ανακατέψουμε (δε χρειάζεται μίξερ) το στώνουμε πάνω στη βάση και το τοποθετούμε στο ψυγείο για να σφίξει.
- Περίπου σε 4 ώρες μπορείτε να απολαύσετε ένα δροσερο και ελαφρύ επιδόρπιο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Δε θα το χαρακτήριζα γλυκό με την έννοια του γλυκού, άλλα ένα πολύ δροσερο και ελαφρύ επιδόρπιο, που μπορείται να το προσφέρεται μετά από ένα βαρύ γεύμα ή ένα ζεστό καλοκαιρινό απόγευμα. Επίσης θα το πρότεινα σε όσους αρέσει το γιαούρτι.