Φυσικά βαμμένα & …μαρμάρινα μπλε πασχαλινά αυγά
Ως δια μαγείας! Το νερό από το μαγείρεμα κόκκινου λάχανου θα δώσει στα αυγά ένα όμορφο χρώμα μπλε/aqua. Το βάθος του χρώματος θα εξαρτηθεί από το πόσο καιρό θα αφήσετε τα αυγά στο νερό.
Θα χρειαστείτε:
- 4 φλιτζάνια κόκκινο λάχανο (χοντροκομμένο)
- 2 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι
- 2 κουταλιές της σούπας αλάτι
Εκτέλεση:
- Τοποθετήστε 4 φλιτζάνια χοντροκομμένο φρέσκο κόκκινο λάχανο σε μια μεγάλη κατσαρόλα, καλύψτε το με άφθονο νερό και αφήστε να βράσει.
- Μειώστε τη θερμότητα να σιγοβράσει και αφήστε το να μαγειρευτεί για 30 λεπτά.
- Αφαιρέστε το λάχανο.
- Ανακατέψτε 2 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι και 2 κουταλιές της σούπας αλάτι στο ζεστό νερό, αφήστε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Για καλύτερα αποτελέσματα ρίχνουμε σε ψηλό βάζο.
- Βράστε τα αυγά που θέλετε να βάψετε.
- Αφήστε τα αυγά να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.
- Αν θέλετε ένα …μαρμάρινο αποτέλεσμα, πάρτε 2 πλαστικές σακούλες σάντουιτς, φορέστε τες πάνω από τα χέρια σας, όπως τα λαστιχένια γάντια, και στη συνέχεια τρίψτε τις σακούλες πάνω από ένα μπλοκ του βουτύρου. Πάρτε μια άνιση επίστρωση του βουτύρου στις τσάντες.
- Τώρα πάρτε ένα αυγό (με τις τσάντες ακόμα στα χέρια σας) και να περάστε το αυγό από χέρι σε χέρι, αγγίζοντας τυχαία το αυγό ελαφρά με τις σακούλες βουτύρου.
- Ήπια τοποθετήστε το αυγό στο βάζο με το νερό και επαναλάβετε με άλλα αυγά. Για απλά βαμμένα αυγά, απλά τοποθετήστε μέσα στο νερό τα αυγά χωρίς βούτυρο.
- Χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα, αφαιρέστε τα αυγά όταν επιτευχθεί η επιθυμητή ένταση του χρώματος. Τοποθετήστε τα αυγά πάνω σε σχάρες για να στεγνώσουν. Χρησιμοποιήστε τα αυγά ως διακοσμητικά στο τραπέζι σας το Πάσχα γιορτή.
Γενικός οδηγός για την ένταση του χρώματος:
Τα 30 λεπτά είναι ο ελάχιστος χρόνος για να δώσει ένα πολύ ανοιχτό μπλε χρώμα στα αυγά, ενώ αν προτιμάτε ένα βαθύ μπλε χρώμα αφήστε τα στο νερό όλο το βράδυ. Με βάση αυτό υπολογίστε πόσο χρώμα θέλετε και αφήστε τα στο νερό ανάλογη ώρα.
Tip: Για καλύτερο αποτέλεσμα προτιμήστε λευκού ή πολύ ανοιχτού καφέ χρώματος αυγά.
Καμία απάντηση
[…] Λόγω των χημικών χρωμάτων που περνάνε στα αυγά καλό είναι να τα χρησιμοποιήσετε μόνο για διακόσμηση και το Πάσχα να φάτε αυγά φυσικά βαμμένα. […]