Muffins των 5 λεπτών για πρωινό
Ένα πρωϊνό με πολλές βιταμίνες!
Τι χρειαζόμαστε:
- 1 μεγάλη κούπα του καφέ
- 4 κ.σ. αλεύρι ολικής αλέσεως
- 3 κουταλιές ζάχαρη
- 1 / 3 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 1/4 μπανάνα, πουρέ -{πολτοποιημένη στο μούλτι}
- 2 κ.σ. ηλιέλαιο
- 1 κ.σ. απλό γιαούρτι
- 1 αυγό χτυπημένο
- 2 κουταλιές νερό
- 1 εκχύλισμα βανίλιας ή 1 φακελάκι
Πώς το κάνουμε:
- Ανακατεύουμε ΟΛΑ τα υλικά μαζί στην κούπα, τα υλικά μας πρέπει να είναι τα δύο τρίτα της κούπας, περίπου.
- Ρίχνουμε απάνω λίγη ζάχαρη να κάνει κρούστα και βάζουμε την κούπα μας σε φούρνο μικροκυμμάτων στην μεγαλύτερη θερμοκρασία για 3 λεπτά μέχρι το μείγμα να αυξηθεί-φουσκώσει πάνω από το χείλος της κούπας.
- Το κεκάκι μας θα είναι κολλώδης και αφρώδη.
- Βγάζουμε, αφήνουμε 10 λεπτά και το ξεφορμάρουμε σε πιατάκι, γαρνίρουμε με γιαούρτι και καρύδια.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τα υλικά είναι για ένα κεκάκι, εσείς αν θέλετε περισσότερα διπλασιάζετε τα υλικά! Το muffin δεν θα βγει πολύ αφράτο όπως θα ψηθεί στο φούρνο γιατί είναι πολύ λίγος ο χρόνος ψησίματος στα μικροκύματα, μπορούμε να φτιάξουμε όμως μια δόση, δλδ θα βάλουμε τα υλικά μας Χ 5 φορές περισσότερα και να το βάλουμε σε ατομικές φορμούλες, να το ψήσουμε 30′ περίπου στους 170-180 βαθμούς!